Четверг , 28 Март 2024
На головну / ДОЗВІЛЛЯ / Культура / Хористи з Краснограда виступили на сцені обласної філармонії

Хористи з Краснограда виступили на сцені обласної філармонії

Фото з особистого архіву Світлани Шарової

Вихованці  Красноградської школи мистецтв взяли участь у концерті  хорових колективів мистецьких шкіл Харківщини, приуроченому до 90-річчя видатного українського композитора Марка Кармінського. Він відбувся на початку лютого в органному залі Харківської обласної філармонії в рамках фестивалю Мистецький вернісаж-2020.

— Виступати в найкращому концертному залі Харкова було для нас надзвичайно почесним,— розповіла художній керівник хору, викладач школи мистецтв Світлана Шарова. — Перш ніж потрапити до списку учасників, необхідно було надати відеозапис своїх виступів. Тож вдвічі приємніше, що нас визнали достойними вийти на цю сцену. Це результат спільної роботи. Велика заслуга в цьому належить і нашому беззмінному концертмейстеру Галині Бондаренко.

За останній час  це не перший вдалий виступ місцевих хористів у першій столиці. Торік у грудні вони стали лауреатами XV відкритого фестивалю світової музики імені Миколи Леонтовича. Диплом та статуетку, які засвідчили їхню перемогу, тепер зберігають на видному місці в рідній школі.

— Намагаємося використовувати кожну нагоду для творчих поїздок. Вони корисні для здобуття нового досвіду, а також необхідні, аби заявити про себе, гідно представити свій район, школу на регіональному та іншому рівнях, — говорить Світлана Шарова. — Вдячна батькам учнів, адміністрації навчального закладу, які підтримують наші прагнення. Окреме спасибі Красноградській міській раді за виділення коштів на придбання сценічних костюмів. Тепер на будь-якій сцені хор не тільки звучить потужно, а й має красивий довершений зовнішній вигляд.

Зараз репетиції хористів теж не припиняються. Вони активно готуються до звітного концерту, яким традиційно у школі мистецтв завершується кожен навчальний рік.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page