Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / У терцентрі відкрили дві нові дільниці

У терцентрі відкрили дві нові дільниці

Будівля терцентру в Краснограді, вул. 19 Вересня,77

Відтепер скоритатися допомогою соціальних працівників зможуть мешканці села Зоряне. Додаткова пара робочих рук у КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг Красноградського району» з’явилася і для обслуговування жителів Краснограда.

— Законодавчі новації в сфері соціального захисту населення, зокрема новий ЗУ «Про соціальні послуги» сприяють збільшенню кількості підопічних нашої служби. Аби забезпечити цю потребу відкрили додатково дві штатні одиниці. Тепер новопроизначені соціальні працівники обслуговуватимуть мешканців Зоряного та Краснограда, — розповіла директорка терцентру Людмила Тущенко. 

Нагадаємо, користувачами послуг територіального центру є особи похилого віку, громадяни з інвалідністю, а також ті, що мають проблеми з руховою активністю і належать до маломобільних груп, люди, які хворіють на невиліковні хвороби та інші уразливі категорії. Згідно із законодавством, вони мають право отримати відповідні послуги на таких умовах: за рахунок бюджетних коштів; з установленням диферінційованої плати залежно від власного доходу; або коштом отримувача соціальних послуг чи третіх осіб, визначених законом.

Людмила Тущенко зауважила, відповідно до чинного ЗУ «Про соціальні послуги» умови взяття на обслуговування залежать від рівня доходів заявника. Практика показує, що число тих, хто потребує такої підтримки, наразі зростає. Особливо це стосується жителів міста. Відтак невдовзі у Краснограді планується відкриття ще однієї дільниці. 

 

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page