Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / У Миколо-Комишуватій облаштували “новий парк”

У Миколо-Комишуватій облаштували “новий парк”

Так віднедавна місцеві жителі називають територію за сільським Будинком культури. Ще з осені тут висадили саджанці декоративних дерев. Тепер дійшла черга до встановлення елементів благоустрою, монтажу системи освітлення та інших справ.

— Раніше ми замовили виготовлення оригінальних лав для сидіння, закупили смітнички, тротуарну плитку і паркові ліхтарі. Як тільки дозволила мінлива весняна погода взялися за роботу, — говорить Миколо-Комишуватський сільський голова Наталія Шаптала. — Окремого проєкту не замовляли, зробили так, як уявили це самі.

Будівельно-монтажні роботи частково профінасував сільський бюджет. Спонсорську допомогу надало також базове сільськогосподарське підприємство ПАОП “Зоря”, яке завжди бере активну участь у житті тутешньої громади.  

Зараз ще донедавна занедбану земельну ділянку поблизу із місцевим закладом культури не впізнати. Нею пролягла широка пішохідна доріжка із сучасним покриттям. Обабіч тротуару відвідувачів запрошують присісти тематичні лави: для закоханих, для примирення, для освідчення, для молодят та інші. Ввечері, коли вмикається зовнішнє освітлення, новостворений острівець дозвілля під відкритим небом  виглядає ще привабливіше. Миколокомишуватці з нетерпінням чекають, коли підростуть деревця посаджених у парку красивоквітучих павловній. Тоді їхній творчий задум можна буде оцінити сповна.

До слова, саджанці рослин уже прокинулися та вкрилися бруньками. Раз на тиждень їх щедро поливають, аби допомогти якнайшвидше піти у ріст. Павловнії ростимуть у Миколо-Комишуватій не тільки в парковй зоні, а  на всій території населеного пункту : у центрі, біля школи, неподалік стадіону та в інших місцях. Шефство над кожним деревцем за межами парку взяли самі жителі. Іншими рослинами опікуються громадські працівники. Очікується, що за перший рік після посадки вони виростуть до трьох метрів, а вже наступної весни вперше зацвітуть.

Фото з архіву Миколо-Комишуватської сільської ради

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page