Пятница , 29 Март 2024
На головну / ДОЗВІЛЛЯ / Спорт / У Краснограді відзначили Міжнародний день шахів

У Краснограді відзначили Міжнародний день шахів

Зліва направо: Віктор Перехода, Ілля Луценко, Анатолій Трусько, Артем Хвесько

Спортивний клуб «Олімп» запросив, 19 липня, шанувальників інтелектувальної гри на турнір із нагоди свята. Змагання відбулися в приміщенні міської ради. У них взяли участь 18 шахістів із Красноградського, Зачепилівського та Кегичівського районів.

— Напружена боротьба на чорно-білих клітинах тривала від першого до останнього туру, — розповів кореспонденту видання директор КЗ «СК «Олімп» Віктор Перехода. — Упевнено переміг кандидат у майстри спорту з шахів 14-річний красноградець Ілля Луценко. Юнак набрав 7,5 очок із 8 можливих. У фінальному поєдинку він зустрічався із представником Зачепилівщини Анатолієм Трусько та вийшов із нього переможцем.

За третє призове місце змагалися Артем Хвесько із Кегичівки та ветеран шахів Віктор Богачов із Краснограда. Перша зустріч між гравцями завершилася нічиєю. У додатковому двобої фортуна посміхнулася Артему Хвеську.

Віктор Перехода відзначив також вправну гру юних шахістів, вихованців СК «Олімп» Влада Бірюкова та Дмитра Ромасенка. Хлопці склали достойну конкуренцію досвідченим спортсменам.

— Шахи однаково популярні як серед дорослих, так і серед дітей. Нинішній турнір довів, що вони залишаються одним із пріоритетних видів спорту в нашому районі, — зауважив керівник спортивного клубу.

Довідково

Міжнародний день шахів був встановлений ФІДЕ (Міжнародною шаховою федерацією) у 1966 році. В Україні це свято на державному рівні відзначається з 2011-го. Зараз у складі ФІДЕ  105 країн — учасниць. Наша держава посідає в ній одне з провідних місць. Адже наші національні збірні ставали чемпіонами шахових олімпіад. Також українці Руслан Пономарьов та Анна Ушеніна здобували титул чемпіонів світу з шахів.

Фото з архіву Віктора Переходи, зліва направо: Віктор Перехода, Ілля Луценко, Анатолій Трусько, Артем Хвесько

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Переміг «Колос» із Сахновщини

Відкритий турнір з футзалу серед ветеранів 50+ цієї суботи відбувся у Красноградському фізкультурно-оздоровчому комплексі. У …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page