Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Ушанували Михайла Оніщенка

Ушанували Михайла Оніщенка

Скоро минає рік, як перестало битися серце учасника бойових дій у Другій Світовій війні, почесного громадянина Красноградщини Михайла Никифоровича Оніщенка. До сумних роковин пам’яті відомого земляка міська рада придбала пам’ятник. Тридцятого червня його урочисто відкрили на місці поховання шанованого жителя міста.

Ініціатором встановлення  надгробка виступив красноградець Віктор Хитровський. Він добре знав Михайла Оніщенка за життя. Кілька місяців тому не стало єдиної доньки Михайла Никифоровича. Дружина померла ще раніше. Тож опікуватися його могилою фактично  було нікому. Віктор Хитровський запропонував мерії взяти під опіку поховання, там погодилися. Не залишилися осторонь і місцеві підприємці. Турботу про встановлення пам’ятної плити взяла на себе Анжела Узун.

Відкриття пам’ятника  зібрало на міському цвинтарі № 1 знайомих і рідних померлого. З Харкова приїхала онука Михайла Оніщенка. Вшанувати його світлу пам’ять прийшли міський голова Володимир Максим, керівниця районної організації ветеранів України Ніна Мусатова.

Ця історія спонукала  міську раду ухвалити Програму увічнення пам’яті про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Відтепер у мерії є повноваження утримувати поховання інших відомих земляків, які залишилися без піклування рідних. Пам’ятник Михайлу Оніщенку знаходитиметься на балансі Комбінату комунальних підприємств. Отже, віднині він завжди буде доглянутим.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page