Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Поменшало крадіжок і грабежів

Поменшало крадіжок і грабежів

За інформацією т. в. о. начальника сектору моніторингу Красноградського відділу поліції Ольги Машко, криміногенна ситуація в районі в цілому покращилася.

Зокрема, за сім місяців цього року відділом поліції зареєстровано 3 767 заяв і повідомлень про вчинені правопорушення та інші події. Торік на цей період було 3 286. Із них до Єдиного реєстру досудових розслідувань цьогоріч внесено 445 заяв, а минулого року — чотириста п’ятдесят п’ять.  

Якщо торік було зареєстровано три факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень, то цього року — жодного випадку. Також зменшилася кількість крадіжок із квартир та приватних будинків — 12 проти 33-х минулого року. Крім того, менше стало грабежів — 1 (торік чотири), незаконних заволодінь транспортними засобами — 2 (торік сім). Побільшало осіб, яких звинувачено у скоєнні злочинів — 140 проти 121-го. До речі, рівень розкриття злочинів складає 43%, а по області — лише тридцять два.

Також у відділі поліції відзначають покращання профілактичної роботи. Зокрема, зменшилася кількість скоєних адміністративних порушень. Якщо за сім місяців цього року складено 1669 протоколів, то за аналогічний період 2018-го — 1744.

За порушення правил дорожнього руху торік притягнуто до відповідальності 964 особи, а цьогоріч — 961. У тому числі за керування транспортними засобами у стані наркотичного або алкогольного сп’яніння у 2018 році  — 75, а 2019-го — шістдесят одну особу.

Нині почастішали випадки дрібного хуліганства — тридцять два проти двадцяти одного торік. Набуло поширення куріння в заборонених місцях. Якщо минулого року зафіксовано 78 випадків, то цього року вже сто п’ять. У цьому напрямку працюють групи реагування. Але активнішою має бути й позиція громадян щодо нетерпимості до такого ганебного явища в суспільстві.

— Вкрай важливою та злободенною на сьогодні залишається проблема шахрайства, — наголошує Ольга Машко. — Аби не попасти «на гачок» до шахраїв, треба уважніше ставитися до власної безпеки і не бути легковажними.        

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page