Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Олексій Кучер і Сергій Чернов відвідали Красноградщину з робочою поїздкою

Олексій Кучер і Сергій Чернов відвідали Красноградщину з робочою поїздкою

Голова Харківської обласної державної адміністрації та очільник облради спільно з першими керівниками району та міста 8 квітня побували у приймальному, реанімаційному  та інфекційному  відділеннях Красноградської центральної районної лікарні. Для потреб медперсоналу Олексій Кучер передав засоби дезинфекції, індивідуального захисту — маски та  халати, а також експрес-тести для діагностики коронавірусної інфекції.

— Ми з Сергієм Івановичем разом знаходимося тут насамперед для того, аби подякувати медичним працівникам  за їхній труд, — зазначив голова ХОДА, коментуючи відвідини закладу охорони здоров’я.  — Медики перебувають в авангарді боротьби з коронавірусом, тому наше основне завдання  зробити все належне, аби вони були захищені та мали все необхідне для допомоги хворим, зберігали позитивний настрій та енергію для роботи. Ми постійно моніторимо ситуацію відносно того, що потрібно лікарям. У Красноградській ЦРЛ повідомили, що наразі забезпечені засобами індивідуального захисту. Проте все одно постачатимемо  їх додатково. У лікарні вже мають 100 тестів для експрес-діагностики коронавірусу, ще 300 передамо. У разі необхідності їхню кількість буде збільшено.

Олексій Кучер наголосив, що тестів удосталь. Тож при найменшій підозрі у пацієнта коронавірусної інфекції закликав медиків проводити експрес-дослідження. На Харківщині нині п’ять офіційно підтверджених випадків Сovid-19. Добре, що на Красноградщині таких прецендентів немає. Однак важливо бути готовими на повну силу протистояти недузі. 

Своєю чергою Сергій Чернов відзначив професіоналізм місцевих медичних працівників. Торік обласний бюджет виділив понад 13 мільйонів гривень для капітального ремонту інфекційного відділення ЦРЛ, цьогоріч ще 1,5 млн.грн, аби завершити всі заплановані роботи. Відтак створені сучасні умови для праці медперсоналу та надання якісних медичних послуг пацієнтам. Голова облради приєднався до слів подяки Олексія Кучера  на адресу медиків. Він зауважив, що для підтримки закладів охорони здоров’я залучатимуть бюджети різних рівнів, соціально відповідальний бізнес та інші ресурси, аби забезпечити потреби лікарень у повному обсязі.

Детальніше про перебування Олексія Кучера та Сергій Чернова в Красноградському районі читайте в наступному номері газети «Вісті Красноградщини».

 

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page