Вторник , 16 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / На Красноградщині відбулися урочистості до Дня Конституції

На Красноградщині відбулися урочистості до Дня Конституції

Уранці двадцять восьмого червня красноградці зібралися біля погруддя Тараса Шевченка на Малій площі міста.

Із двадцять третім днем народження Основного Закону присутніх на заході привітали очільник району Євген Третяков, голова районної ради Володимир Птишник та міський голова Володимир Максим. У короткому виступі перед громадськістю історик комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» ХОР Юрій Дем’яник, зокрема, нагадав, що День Конституції — це єдине державне свято, про яке прямо написано в Основному Законі. — За міжнародною статистикою, українська Конституція не тільки одна з найкращих у Європі, вона визнана найдемократичнішою Конституцією світу з точки зору виписаних у ній прав та свобод громадян, — наголосив промовець.

Тому сьогодні так важливо, аби статті Основного Закону не просто залишалися на папері, а виконувалися. Кожен з нас має постійно дотримуватися її головних постулатів. І тоді якість життя буде зовсім іншою.

— Моя країна — це єдина і міцна держава, — зауважила місцева поетеса Тетяна Дмитренко. Вітаючи земляків зі святом, вона прочитала їм свого вірша з великою любов’ю до Батьківщини.

Українськими піснями публіку потішив вокальний ансамбль «Баргузіни» під керівництвом Євгенія Малимоненка районного Будинку культури.

До речі, о 19:00 на красноградців та гостей міста чекає «Музичний пікнік» біля фонтану на Центральній площі. Лауреати міжнародних конкурсів — Ольга Аванесова (скрипка) та Юрій Головін (труба) — вражатимуть вас своєю творчістю.

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page