Среда , 24 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Найбільше першокласників збирається до ЗЗСО № 1, десятикласники активно обирають багатопрофільний ліцей

Найбільше першокласників збирається до ЗЗСО № 1, десятикласники активно обирають багатопрофільний ліцей

У відділі освіти райдержадміністрації розповіли про набір учнів до закладів загальної середньої освіти району на новий  2019/2020-й навчальний рік.

— На шістнадцяте липня подано 425 заяв на вступ до першого класу та 196 до десятого, — повідомила начальник відділу освіти РДА Антоніна Турова.

Зокрема, батьки 79 дітей, які вперше переступлять поріг школи нинішнього вересня, віддали перевагу ЗЗСО І-ІІІ ст. № 1 ім. О. І. Копиленка. Ще 57 дошкільнят готують рюкзаки до НВК № 2, а 49 їхніх ровесників — до НВК № 3.

Багатопрофільний ліцей у Краснограді наразі очікує 56 першачків, а разом із Берестовеньківською та Іванівською філіями — 76. До першої підуть чотирнадцять хлопців і дівчат, до другої — шість.

Поповнення гімназії «Гранд» нині складає 55 вихованців.

Серед навчальних закладів сільської місцевості лідирує Піщанський НВК. Тут планують навчатися 20 маленьких учнів. Друге місце поділяють Хрестищенський ЗЗСО І-ІІІ ст. і Петрівський НВК. До кожного з них прийдуть по 18 молодших школярів.

Чотирнадцять першокласників чекають у Добренському НВК, тринадцять — у Миколо-Комишуватському та дванадцять — у Зорянському ЗЗСО І-ІІ ступенів. По сім юних школяриків  сядуть за парти у Лукашівському НВК та Березівському ЗЗСО І-ІІ ст.

Без першого класу в 2019-2020 н. р. залишиться Володимирівський навчально-виховний комплекс.

Продовжувати шкільне навчання в десятому класі  багатопрофільного ліцею планують 40 юнаків і дівчат. Тридцять одну заяву від майбутніх десятикласників уже мають у гімназії «Гранд» і тридцять — у ЗЗСО І-ІІІ ст. № 1 ім. О. І. Копиленка. Здобувати повну загальну середню освіту в НВК № 2 мають намір 24 учні, у НВК № 3 — 21. На місця у старшій школі  Піщанського НВК претендують 15 вихованців, а у Хрестищенському ЗЗСО І-ІІІ ст. — 14. Добренський та Петрівський навчально-виховний комплекси прийняли по вісім заяв, Миколо-Комишуватський НВК — п’ять.

— Прийом документів ще триває, тому остаточні цифри можуть дещо змінитися, — зауважила Антоніна Турова. — Насамперед навчальні заклади орієнтуються на дітей, які мешкають у їхньому мікрорайоні, інших охочих вчитися у них приймають за наявності вільних місць.

Паралельно з набором учнів, заклади освіти активно використовують літні канікули для оновлення та зміцнення матеріально-технічної бази.

— Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України № 1012 від 18.12.18 район отримав освітню субвенцію з державного бюджету, — розповіла Антоніна Турова. — Так, п’ятдесят дев’ять із половиною тисяч гривень виділено для придбання україномовних дидактичних матеріалів для ЗЗСО з навчанням мовами національних меншин і 919 тис. грн для  закупівлі навчальних посібників, сучасних меблів та комп’ютерного обладнання для Нової української школи. Наразі відбувається процедура закупівель.

Відповідно до розпорядження уряду № 319  від 03.04.2019, з держбюджету надійшло 986 тис. 700 грн для забезпечення закладів загальної середньої освіти  послугами  доступу до мережі інтернет. За словами керівника відділу освіти РДА, це вперше, коли держава централізовано виділила кошти на такі потреби. Ще 1 млн. 203 тис. грн місцева скарбниця отримала на придбання шкільного автобусу для дітей із особливими освітніми потребами. Це половина необхідної суми. Решту додав районний бюджет. Відділ освіти райдержадміністрації готує документацію для проведення тендерів.

— Торги здійснюються через систему державних закупівель «ProZorro», спостерігати за їхнім перебігом може кожен охочий, — зазначила Антоніна Турова. — Нерідко учасники тендерної процедури подають не повний пакет документів. Тому процес затягується. Це основна причина вимушених зволікань із реалізацією визначених завдань чи проектів.

Водночас, керівник відділу освіти РДА запевнила, що всі заплановані заходи будуть виконані.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page