Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / «Навчити людей любити рідне місто»

«Навчити людей любити рідне місто»

Молодіжний хаб REDHUB оприлюднив перелік ідей, якими під час онлайн-опитування з учасниками організації поділилися  містяни щодо покращення інфраструктури та загальної атмосфери  затишку й комфорту в Краснограді. Одна з них звучала саме так.

За кілька днів від початку спілкування з місцевим населенням у форматі «питання –відповідь» редхабівці отримали три десятки пропозицій. Серед найактуальніших: терміновий ремонт моста через Берестову та облаштування на березі водойми сучасного пляжу, відновлення твердого покриття доріг і тротуарів, упорядкування території Бєльовської фортеці, увага до дітей і пенсіонерів та інші.

— Ми сподіваємося, що в місті невдовзі запрацює бюджет участі. Цей механізм дозволяє жителям впливати на розподіл частини бюджетних коштів і тим самим сприяти розвитку територій. Тоді містяни зможуть запропонувати ініціативи, методом голосування визначити серед них найактуальніші, а згодом отримати фінансування з міської скарбниці та інші необхідні ресурси для  їхньої реалізації, — говорить керівник REDHUB Наталія Гришина.  – Метою опитування, яке ми оголосили у фейсбуці, є насамперед пошук небайдужих ініціативних представників громади, готових долучитися до позитивних перетворень у рідному населеному пункті.

Як пояснила Наталія Гришина, за їхнім задумом  із числа найактивніших дописувачів планують сформувати групу з двадцяти людей. Для них на базі молодіжного хабу організують безкоштовне навчання проєктному менеджменту. Потім учасників розділять на чотири команди по п’ять осіб у кожній. Своєрідним випускним екзаменом для них стане розробка проєктів на місцевому матеріалі, які винесуть на голосування для бюджету участі. Обрані проєкти в перспективі  зможуть реалізувати за підтримки мерії.

Опитування триватиме до першого липня нинішнього року. Взяти в ньому участь можна за цим посиланням.

Ілюстрація до публікації Красноградський молодіжний REDHUB

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page