Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Маслом кашу не зіпсуєш

Маслом кашу не зіпсуєш

Цей крилатий вислів спростовують підсумки масштабного моніторингу солодковершкового продукту «СТОП фальсифікат». Він проводився з 16 грудня минулого року. Журналісти й громадські активісти  передали на експертизу 77 зразків масла. Днями стали відомі результати дослідження. За оцінкою експертів шістнадцять із них — підробка. Торговельні мережі та виробників очікують масштабні перевірки, — попереджає Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів.

— Зробимо все можливе, аби громадяни мали повну інформацію та були обізнаними про продукцію, яку вони споживають», — зазначила  т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко під час пресконференції, присвяченій підсумкам моніторингу.

Проєкт «СТОП Фальсифікат: Масло» реалізували журналісти телеканалу «1+1» та представники ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів».  Зразки масла для дослідження були відібрані у торговельних закладах чотирьох регіонів України — Сумах, Черкасах, Новій Одесі Миколаївської області та в місті Калуш на Івано-Франківщині. Їх вивчали фахівці двох лабораторій — Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та Державного підприємства «Укрметртестстандарт».

Двадцять третього січня пресцентр Держпродспоживслужби України повідомив про старт нової медіакампанії «СТОП Фальсифікат: Мед». Вона розпочнеться 10 лютого. Вибір об’єкта для дослідження ініціатори проєкту пояснюють тим, що Україна є одним зі світових лідерів із виробництва і експорту солодкого продукту.

Фото: https://www.google.com/search?q=%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE&sxsrf=ACYBGNQ3qnn7hmZBP5HkRxSq4AtWD22ojA:1579786936827&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi3wML57JnnAhUm_CoKHUPmD-YQ_AUoAXoECBQQAw&biw=1280&bih=642#imgrc=PRmqUjC5fFnaqM:

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page