Вторник , 23 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Легкої служби, хлопці!

Легкої служби, хлопці!

Збентежені обличчя юнаків та їхніх рідних, сльози матерів і обійми наречених на прощання… Тринадцятого липня на подвір’ї Красноградського об’єднаного  міського військового комісаріату панувала піднесена й водночас хвилююча атмосфера. Тут на строкову  службу в армію проводжали одинадцятьох новобранців, жителів Красноградщини, які потрапили до завершальної хвилі весняного призову-2020. Підтримати без п’яти хвилин солдатів у такий відповідальний момент прийшли їхні близькі та знайомі. З напутними словами до призовників звернулися голова Красноградської райдержадміністрації Олександр Кайдаш і військовий комісар Віталій Гладкий.

За словами військового комісара Красноградського ОМВК Віталія Гладкого, наш район виконав планове завдання щодо весняного призову строковиків у нинішньому році.

— Під керівництвом очільника КРДА, голови районної призовної комісії Олександра Кайдаша був ретельно вивчений ресурс призовників та проведенні всі необхідні заходи для залучення потенційних новобранців до військової служби, — зазначив військовослужбовець. — Тепер красноградці служитимуть у військах Збройних сил України, Державній прикордонній службі, Національній гвардії та спеціальній службі транспорту. Нині більшість строковиків мають чітку мотивацію та  свідомо ставляться до виконання військового обов’язку і можливості опанувати базові навички професії військового. Згодом кожен із них може безкоштовно продовжити навчання за воєнним профілем у закладах вищої освіти та зробити кар’єру. Також вони мають можливість опанувати будь-яку цивільну спеціальність. Досвід армійської служби відіграє позитивну роль й для подальшого працевлаштування.

До того, як новобранці відправилися до місця збору в Харкові, у нас було кілька вільних хвилин для спілкування.

—  Я заочно закінчив перший курс Полтавського фахового коледжу Національного університету харчових технологій. Коли настав час призову, то поставився до цього, як до чергового екзамену на витривалість, — розповів Віталій Бойко з Березівки. — Хто вже пройшов випробування військової службою, радить сприймати її на зразок тривалого перебування в спортивному таборі. Тут дисципліна, фізичні навантаження і теоретичне навчання тісно взаємопов’язані. Певен, для мого особистого розвитку це матиме позитивний ефект. Також обіцяють, що я зможу їздити на чергові сесії в коледжі. Отже, немає причин зволікати з набуттям армійського досвіду.

 Віталія на службу проводжали  батьки та молодший брат Вадим.

— З нетерпінням чекатиму брата вдома. Він говорить, що в списку призовників я наступний. Тож його підказки мені згодом теж знадобляться, — поділився емоціями семирічний Вадим Бойко.

За кілька хвилин маршрутний автобус із призовниками уже попрямував до першої столиці. Подвір’я військомату поступово спустіло. Але ненадовго. Згідно з указом Президента України, осінній призов на строкову військову службу триватиме упродовж жовтня-грудня.

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page