Вторник , 23 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Красноградське підприємство теплових мереж підвищило тариф на послугу теплопостачання населенню

Красноградське підприємство теплових мереж підвищило тариф на послугу теплопостачання населенню

Таке рішення, десятого жовтня, ухвалили депутати під час 55-ої позачергової сесії районної ради сьомого скликання.  У пленарному засіданні взяли участь 20 із 34 народних обранців, що входять до складу депутатського корпусу райради.  Дев’ятнадцять проголосували «за», один утримався.


З проханням скоригувати тариф до депутатів вчергове звернувся керівник тепломережі Олександр Сидоренко. За його словами, на підприємстві склалася надзвичайно скрутна ситуація. За використаний газ ПТМ заборгувало АТ «НАК «Нафтогаз України» понад 11 мільйонів гривень, ще більше мільйона склав штраф за несвоєчасність оплати за  блакитне паливо. Через економічну необгрутованість тарифів тепломережа залишилася без лімітів на енергоносій. Відтак початок опалювального сезону опинився на межі зриву.

Попередня пропозиція тепломережі про підвищення тарифу на послугу подачі тепла до помешкань краян дорівнювала 33,5%, остаточна цифра склала — 32,5%.

Дискусія про збільшення вартості теплопостачання для населення тривала у районній раді упродовж кількох місяців. Нарешті депутати зважилися на прийняття непопулярного рішення. Одним із вагомих агрументів став виступ на засіданні начальника відділу освіти райдержадміністрації Антоніни Турової. У разі зволікань із подачею тепла, в холодних школах і дитсадках могли опинитися майже чотири з половиною тисячі дітей. 

Отже, тариф підвищено. Відтепер за обігрів одного квадратного метра оселі жителі району платитимуть 52,23 гривні. Попередня вартість становила 41,26 грн.

Також у ході сесії депутати затвердили Програму підтримки розвитку Красноградського підприємства теплових мереж на 2019-2021 роки. Документ розроблений спільно районною радою, райдержадміністрацією та ПТМ. За словами голови районної ради Володимира Птишника, зазначені в ньому заходи дозволять тепломережі у найближчі два роки вибратися з боргової ями. Вони сприятимуть ефективній роботі підприємства та підвищенню якості надання послуг населенню.

Крім того, з районного бюджету тепломережі виділили 1 млн. грн для погашення штрафних санкцій по боргам минулих років за спожитий природний газ перед АТ «НАК «Нафтогаз України» для виконання відповідного рішення  Господарського суду Харківської області від 19.04.2019 року.

Депутати також підтримали пропозицію очільника райради Володимира Птишника на майбутній сесії в грудні виділити ПТМ ще півтора мільйона гривень для виконання робіт за Програмою підтримки розвитку підприємства на 2019-2021 рр.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page