Среда , 24 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Коронавірус не послаблює позицій

Коронавірус не послаблює позицій

Наразі в інфекційному відділенні Красноградської центральної районної лікарні перебувають 10 пацієнтів із COVID-19. З них одна хвора, мешканка Сахновщини, знаходиться в реанімації. Ще троє людей у тяжкому стані, вирішується питання про переведення їх до реанімаційного відділення ЦРЛ. Про це 31 серпня під час апаратної наради в райдержадміністрації повідомила директорка КНП «Красноградська центральна районна лікарня» Ганна Васенко.

Також режиму самоізоляції під наглядом сімейних лікарів дотримуються семеро пацієнтів з підтвердженим діагнозом «коронавірус». Відомо, що на підставі ПЛР-тесту коронавірусна інфекція підтвердилася у одного медика ЦРЛ, ще один випадок під підозрою. Тож маємо 17 офіційно встановлених випадків недуги.

За останню добу нових випадків захворювання на Красноградщині не виявлено. Натомість очікуються висновки обласної вірусологічної лабораторії по кільком пробам на COVID-19.

За інформацією Харківського обласного лабораторного центру, за весь період спостережень коронавірусну інфекцію діагностували у 55 пацієнтів центральної районної лікарні.

Як зазначила Ганна Васенко, на базі ЦРЛ проводиться діагностика коронавірусу методом імуноферментного аналізу (ІФА). Під час ІФА-тестування аналізують сироватку крові. Відтак визначають імуноглобуліни двох типів: M і G. Якщо виявляється M, то це говорить про гострий процес захворювання, якщо G — то людина перехворіла або інфікувалася вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання. Насамперед ІФА-тести застосовують хворим із пневмонією, пацієнтам із підозрою на  COVID-19,  контактним особам, особам, що потребують планової госпіталізації та/або операції, медичним працівникам, які працюють з хворими на коронавірус, працівникам лабораторій, які обробляють зразки на COVID-19, співробітникам Національної поліції тощо.

Зараз лабораторія проходить процес верифікації, тобто підтвердження достовірності отриманих результатів аналізів. Наразі розбіжностей виявлено не було. Тож згодом у центральній районній лікарні ІФА-діагностику на платній основі зможуть проводити широкому колу осіб.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page