Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Карантин в Україні подовжили до 22 червня (оновлено)

Карантин в Україні подовжили до 22 червня (оновлено)

Таке рішення уряд ухвалив 20 травня під час засідання. Згідно з ним, карантинні обмеження матимуть адаптивний характер. Це означає, що їхні вимоги залежатимуть від епідеміологічної ситуації в кожному регіоні окремо. Пом’якшення карантину відбуватиметься в п’ять етапів.

— Ми пропонуємо встановити адаптивний карантин з 22 травня по 22 червня. При цьому ми запроваджуємо ознаки епідемічної ситуації в регіонах, а саме: інцидентність, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, а також кількість ПЛР та ІФА тестів. На основі цих показників будуть прийматися рішення щодо послаблення карантину. Всього у нас буде 5 етапів пом’якшення обмежувальних заходів”, — сказав під час урядової наради Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. 

За словами керівника МАЗ України, інцидентність – це середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка має складати менше 12 осіб на 100 тис. населення. Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим COVID-19 повинна бути менше 50%. А кількість ПЛР та ІФА тестів – більше 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів.

Рішення про пом’якшення карантину в кожному регіоні приймаються ТЕБтНС. До 22 травня в Україні діє перший етап пом’якшення, а з 22 – буде запроваджений другий.

Детальніше про це в наступних публікаціях.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page