Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / До меморіального комплексу «Братські могили» несуть квіти

До меморіального комплексу «Братські могили» несуть квіти

Дев’ятого травня Україна відзначає 75-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Та карантинні обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу, внесли свої корективи. Сьогодні на Красноградщині немає гучних масових заходів. Утім земляки одне за одним ідуть на Братські могили, аби вшанувати усіх загиблих у тій страшній війні, пам’ятати, якою ціною наші діди і прадіди вибороли перемогу.  

 У церемонії покладання квітів до меморіального комплексу «Братські могили» взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Кайдаш, очільник райради Володимир Птишник, міський голова Володимир Максим, керівниця районної організації ветеранів України Ніна Мусатова. До них приєдналися члени козацької організації.

Зранку містяни з букетами бузку, тюльпанів, тендітних конвалій прямували до меморіалу. Тут вони клали квіти, зупинялися ненадовго зі словами молитви і вдячності визволителям краю. Ось біля однієї з пам’ятних плит зупиняється чоловік. Це Олександр Губенко. Він щороку приїздить сюди, щоб згадати діда і дядька, яких 22 жовтня 1941 року нацистські окупанти розстріляли у Краснограді. На граніті серед багатьох прізвищ краян викарбувані їхні імена…  

Медична працівниця Тетяна Годзенко прийшла з мамою Аллою Василівною. «Вшанувати пам’ять загиблих — наш святий обов’язок, — каже пані Тетяна. — З роками відчуваєш це гостріше».

Слухаєш історії, які переповідають тобі прості люди, і розумієш — пам’ять священна. Вона невмируща. Вона в душах і серцях наших співвітчизників.

Олександр Губенко

Тетяна та Алла Василівна Годзенко

 

                 

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page