Среда , 24 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Восьмого травня Україна відзначає День пам’яті та примирення

Восьмого травня Україна відзначає День пам’яті та примирення

Пам’ятний день встановлено з 2015-го року згідно з Указом президента на знак гідного вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні  та висловлення поваги всім борцям проти нацизму.

Нагадаємо, 8 травня 1945-го набрав чинності Акт про беззастережну капітуляцію збройних сил нацистської Німеччини. Цей юридичний документ, який офіційно встановлював перемир’я на фронтах Другої світової війни, був підписаний напередодні  о 02:41 за середньоєвропейським часом представниками Верховного командування Вермахту (центральний елемент керівної структури збройних сил Німеччини в період Другої світової війни), західних союзників та Радянського Союзу.  Акт зобов’язав німецьких військовослужбовців  припинити опір і здатися в полон,  передати матеріальну частину збройних сил противнику. Фактично це означало вихід Німеччини з війни.

Символом Дня пам’яті та примирення є червоний мак. З 1914-го року  ця квітка є також  міжнародним символом пам’яті жертв військових і цивільних збройних конфліктів.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page