Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Волонтер Корпусу миру США працюватиме в районній бібліотеці

Волонтер Корпусу миру США працюватиме в районній бібліотеці

Про це на своїй  сторінці у фейсбук повідомила директор книгозбірні Наталія Гришина.

Приїзд до місцевої громади добровольця, який під егідою американської урядової організації бере участь у проекті «Молодіжний розвиток», планувався ще минулого року. Тепер обіцяють, що це станеться нинішньої осені.

— Термін перебування волонтера Корпусу миру США у нас триватиме два роки. Упродовж цього часу він працюватиме з молоддю щодо виховання активної громадянської позиції, розвитку життєвих навичок, необхідних для планування майбутнього, зокрема, критичного мислення, фінансової грамотності тощо, а також здорового способу життя, — розповіла кореспонденту видання Наталія Гришина.

Наразі невідомо, це буде чоловік чи жінка. Єдиний орієнтир – вік до тридцяти років. Також відомо, що він не буде викладачем англійської мови, а лише її носієм. Тож організація англомовних курсів не передбачається. Для покращення рівня розмовної англійської у місцевих юнаків і дівчат, можливо, організовуватимуться спікер-клаби. Тут молодь зможе спілкуватися з представником Корпусу миру США у неформальній атмосфері, переглядати англомовні фільми тощо.

За словами Наталії Гришиної, до роботи волонтер приступить у жовтні. Перші три місяці перебування в Краснограді він житиме в одній із місцевих родин. Це необхідно для адаптації добровольця, ознайомлення з нашою національною культурою і традиціями, опанування української мови. Вже зараз оголошений пошук охочих взяти до себе на тимчасове проживання іноземного гостя. Вимоги до помешкання прості – окрема кімната зі зручними та чистими речами і меблями. Так званий «євроремонт» не вимагається. Дорога від житла до бібліотеки у волонтера повинна займати  не більше 30 хвилин. Сім’я зобов’язана  надати новому співмешканцю дублікат ключів від оселі, забезпечити його харчуванням один раз у день. Родина, яку схвалить організатор і обере волонтер отримуватиме щомісячну грошову підтримку.

Деталі телефоном – 0501450929.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page