Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Вартість газу для населення зменшилася в січні

Вартість газу для населення зменшилася в січні

За використане блакитне паливо споживачі заплатять із розрахунку 5,868 гривень за один кубічний метр. Така кінцева ціна енергоносія, як товару, без врахування його доставки, — повідомив ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ ».

Наразі вартість газу без ПДВ складає 4,89 грн/куб. м. Вона включає його оптову ціну 4,65 грн, послуги оператора ГТС 0,124 грн і торгівельну націнку постачальника 0,116 гривень. Відтак разом із ПДВ (0,98 грн) становить  5,868 грн/куб. м — пояснюють у прес-службі газової компанії.

Рахунки за спожитий газ у січні за новою ціною ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ » виставить на підставі Постанови Кабінету міністрів № 17 від 24.01. 2020 року. Двадцять восьмого січня уряд змінив порядок розрахунку вартості блакитного палива для населення та релегійних організацій. Вже наступного дня ціну на енергоносій переглянули та знизили.

Натомість чимало громадян ставляться до новини скептично. З урахуванням доставки  у багатьох платіжки за газ залишаться на рівні попереднього місяця, а в декого навіть зростуть. Адже в окремих споживачів, які використовують цей вид палива для обігріву помешкань, вартість його транспортування  складає від 200 грн/міс. і вище.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page