Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Харківські письменники звернулися до Терехова з проханням переіменувати Пушкінську

Харківські письменники звернулися до Терехова з проханням переіменувати Пушкінську

Харківські члени Спілки письменників звернулися до міського голови Ігоря Терехова. У відкритому листі вони пропонують перейменувати вулиці, названі на честь російських літераторів.

Члени спілки пропонують назвати вулиці на честь видатних українських діячів культури. За пропозицією Спілки, вулицю Пушкінську варто перейменувати на вулицю Григорія Сковороди, а Лермонтовській дати ім’я видатного поета часів Розстріляного Відродження Майка Йогансена.

«Вулицю Сергія Єсеніна (раніше Економічна) перейменувати на вулицю Василя Мисика — видатного українського поета, перекладача, сходознавця, який останніх тридцять років життя мешкав у будинку №3 по вулиці Економічній, яку одразу після смерті поета перейменували на вулицю Єсеніна», — пропонують письменники.

Вулицю Ахсарова на Олексіївці, на думку письменників, варто переназвати на честь письменника та філолога Леоніда Ушкалова, Тобольську — на вулицю Павла Грабовського. Також письменники пропонують знайти на мапі місце для письменника, педагога, лексикографа, літературознавця, етнографа, історика, публіциста Бориса Грінченка і повернутися до пошуку нової назви для колишнього Московського проспекту.

«Запропоновані топонімічною комісією назви виглядають дещо дивно, безлико і звучать кострубато. Зрештою, у Харкові є прекрасний приклад — Полтавський шлях. Добре було б, якби з’явився й Ізюмський шлях», — зазначив у зверненні голова харківського відділення Спілки письменників Анатолій Стожук.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page