Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / У харківській СБУ працював агент російських спецслужб

У харківській СБУ працював агент російських спецслужб

В Управлінні Служби безпеки України в Харківській області працював агент російських спецслужб. Раніше «крот» був посадовцем Харківської міськради. Про це повідомили у Службі безпеки України.

«Завдяки своєму службовому становищу затриманий передавав ворогу українські розвіддані про збройні сили рф, а також про плани й діяльність ЗСУ, українських правоохоронних органів і спецслужб», — пояснили в СБУ.

Російські загарбники використовували інформацію від агента в СБУ для передислокації своїх підрозділів, аби захиститися від артилерійських ударів української армії, а також для того, щоб спланувати диверсії та масові артилерійські й прицільні ракетні обстріли по стратегічних об’єктах Харкова. Інформацію чоловік передавав окупантам через закриті канали зв’язку.

Затриманий — це колишній посадовець Харківської міської ради. Яку посаду він обіймав, невідомо. ФСБ завербували харків’янина і обіцяла за співпрацю «гарантії безпеки» для нього та його родини, коли начебто Росія захопить Харківщину.

«Правоохоронці затримали зрадника «на гарячому» – після того, як він попросив представника спецслужб рф завдати удару по об’єкту, де знаходиться особовий склад Служби безпеки України», — розповіли в СБУ.

Підозру чоловіку оголосили за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, він перебуває під вартою.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page