Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / ДОЗВІЛЛЯ / Культура / У публічній бібліотеці підбили підсумки фестивалю-конкурсу, присвяченого Тарасу Шевченку

У публічній бібліотеці підбили підсумки фестивалю-конкурсу, присвяченого Тарасу Шевченку

До участі у ньому організатори запросили учнів і студентів місцевих закладів освіти. Конкурс проводився онлайн у номінації «Інсценізація».  Імена призерів творчого змагання оголосили 9 березня в день 207-річниці від народження славетного митця.

— Подібні фестивалі організовуємо  традиційно. Та на відміну від попередніх років, цьогорічний конкурс був дистанційним, — розповіла провідний бібліотекар КЗ «Публічна бібліотека Красноградської міської ради» Світлана Шаповал. — Конкурсанти завчасно підготували  та записали на відео творчі номери — інсценівки уривків літературних творів Тараса Григоровича Шевченка. Лише фінал і  нагородження призерів відбулися в приміщенні книгозбірні.

За рішенням журі, перемогу здобули старшокласники ліцею № 5 з інсценівкою поеми Т. Шевченка «Катерина». Друге та третє місце посіли учні ліцею № 3 та творчий колектив «Світанок» Красноградського медичного  фахового колледжу відповідно.

Призерів відзначили грамотами, решту учасників – подяками. Також творчі колективи преміювали солодощами та символічними подарунками.

— Ми вдячні всім, хто попри  нинішній непростий час долучився до фестивалю, зберігає і шанує пам’ять про Великого Кобзаря та допомагає передавати її з покоління в покоління, — говорять  у бібліотеці.

Фото: КЗ «Публічна бібліотека Красноградської міської ради»

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page