Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Надзвичайні події / У «команді» паліїв-штрафників поповнення

У «команді» паліїв-штрафників поповнення

Днями працівники Красноградського районного відділу ГУ Державної служби надзвичайних ситуацій України у Харківській області за спалення сухостою оштрафували ще двох жителів району. Обидва порушники мешкають у Піщанці. За недотримання вимог протипожежної безпеки кожен тепер зобов’язаний сплатити штраф у сумі від трьох тисяч гривень.

Адміністративні стягнення складені на підставі статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У разі несплати відшкодування протягом відведених 14 днів, його сума подвоюється, — пояснюють надзвичайними.

Одна з пожеж, яка сталася 30 квітня на відкритій території у Піщанці, ледь не пошкодила сусіднє обійстя. З сухої трави та гілля, які господар спалював на своїй присадибній ділянці, вогонь перекинувся на купу дров, що знаходилася на території по-сусідству. Пожежники оперативно локалізували та загасили займання. Масштабних збитків вдалося уникнути, однак штраф доведеться заплатити.

Рятувальники продовжують проводити оглядові рейди у населених пунктах Красноградської та Наталинської територіальних громад. Отже, якщо попередження про заборону спалювання рослинних рештків не спрацьовує, можливо, перспектива великого штрафу стримуватиме громадян від протиправних вчинків.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page