Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / У ЗСУ повідомили, як проводитимуть мобілізацію після продовження воєнного стану

У ЗСУ повідомили, як проводитимуть мобілізацію після продовження воєнного стану

Після того, як Верховна Рада підтримає продовження дії воєнного стану, в Україні проводитимуть мобілізацію чоловіків згідно до потреб армії. Про це розповів начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

За його словами, мобілізаційний процес не припиняється і триватиме до закінчення воєнного стану.

«Мобілізація безпосередньо залежить від потреб у доукомплектуванні військових частин. Навіть якщо ситуація на фронтах буде ускладнюватися, всі завдання по мобілізації будуть виконані», — зазначив Горбач у інтерв’ю виданню liga.net.

Він зазначив,що у порівнянні з лютим, на сьогодні потреби в доукомплектуванні військових частин знизилися в десятки разів. Однак, як зазначив Горбач, добровольців йти у військо на сьогодні поменшало.

Черговість призову залежить від кваліфікаційних навичок призовників, а також від того, скільки військовослужбовців потрібно в ту чи іншу військову частину. Перевага зазвичай надається резервістам та колишнім учасникам АТО та ООС. Можуть призвати і особу без бойового досвіду, проте направляти в зону бойових дій без підготовки не мають права. На сьогодні через активні бойові дії навчання проводяться у скорочені терміни — від 7 до 20 днів.

Раніше в Раді зареєстрували законопроект про добровільну мобілізацію осіб за 60 років. Така людина має добровільно звернутися в центр комплектування. А військкомат зможе відновити людину на обліку, після чого призовник зможе підписати контракт з ЗСУ та почати виконувати бойові завдання.

Головна мета запропонованого документа — дати центрам комплектування майорів, підполковників та полковників з досвідом та якісних солдатів, сержантів і не лише їх, які будуть об’єктивно корисними.

За даними командувача Оперативного Командування «Південь» генерал-майора Андрія Ковальчука, до ЗСУ вже мобілізовано пів мільйона чоловіків. Ще стільки ж можуть призвати.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page