Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Сьогодні 35-роковини Чорнобильської трагедії

Сьогодні 35-роковини Чорнобильської трагедії

Меморіальний комплекс на алеї Героїв чорнобильців у Краснограді

Аварія на Чорнобильскій атомній електростанції відбулася  у ніч на 26 квітня 1986 року.Тоді стався вибух та руйнування четвертого енергоблоку ЧАЕС. Це спричинило викид у повітря великої кількості небезпечних радіоактивних речовин. За потужністю ураження його прирівнюють до 300 Хіросим. Це японське місто у серпні 1945-го зазнало ядерного бомбардування.

Наслідки техногенної катасрофи на ЧАЕС ліквідовували фахівці різних професій, жителі республік колишнього СРСР. Серед них були близько 500 красноградців.

Нині Красноградська районна в Харківській області Всеукраїнська організація інвалідів «Союз Чонобиль України» об’єднує майже 240 учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. 

У Краснограді створений меморіальний комплекс пам’яті Героїв чорнобильців. Ініціатором оновлення пам’ятного знаку, який на цьому місці був встановлений раніше, та облаштування прилеглої території  у 2016 році виступив ліквідатор-земляк Володимир Бондаренко. Кілька років його вже немає на цьому світі. Але побратими продовджують його справу. Зокрема мають намір побудувати капличку. Для цього оголосили збір благодійних внесків.

Сьогодні, о 10.00 відбудеться покладання квітів до пам’ятника чорнобильцям у Краснограді.

Доземний уклін вам, рятівники!

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page