Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Роботодавець може отримати компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Роботодавець може отримати компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Фахівці Красноградської  районної філії Харківського обласного центру зайнятості (ХОЦЗ) розповіли, як роботодавець може працевлаштувати внутрішньо переміщених осіб (ВПО) із вигодою для себе.    

 

Зокрема, Постановою Кабміну від 20 березня 2022 року № 331 затверджено Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Документом визначено умови, механізм виплати та порядок використання коштів для надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа ВПО внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Отже, компенсація витрат надається роботодавцю за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом, за таких умов:

роботодавець перебуває на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством;

подання в установленому законодавством порядку податкової звітності за IV квартал 2021-го або річної звітності за 2021 рік.

Компенсація витрат надається у розмірі 6 500 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану ВПО, за яку роботодавцем сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.

Загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування внутрішньо переміщеної особи. Співвітчизник з числа ВПО може бути працевлаштований один раз.

Для отримання компенсації витрат роботодавець не раніше, ніж через п’ять календарних днів після працевлаштування особи подає до служби зайнятості за місцем реєстрації заяву про компенсацію витрат.

До заяви додаються:

копія наказу про працевлаштування особи;

документ, що підтверджує працевлаштування на умовах, передбачених пунктом 2 цього Порядку;

відомості про найманого працівника, який є застрахованою особою;

копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. 

Наразі семеро роботодавців Красноградського району виявили бажання оформити компенсацію витрат за працевлаштування осіб з числа внутрішньо переміщених, три з яких уже отримали позитивне рішення про надання компенсації за працевлаштування чотирьох найманих робітників.

За детальною інформацією звертатись до спеціалістів відділу взаємодії з роботодавцями Красноградської районної філії ХОЦЗ за телефонами:

050-834-03-04, 095-197-18-42, 066-903-72-27, 050-866-15-16.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page