Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / ДОЗВІЛЛЯ / Культура / П’ять танців, п’ять перемог

П’ять танців, п’ять перемог

Учасники «IntoНації» разом із наставницею Оксаною Стадник після нагородження у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Танцюй Дніпро»-2021

З таким результатом танцювальний колектив «IntoНація» Красноградського ліцею № 4 фінішував у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі з хореографічних мистецтв «Танцюй Дніпро!». Творче змагання відбулося  у цьому місті 15 травня. У ньому взяли участь майже 100 команд танцюристів із різних куточків України. Попри потужну конкуренцію красноградці були на висоті.

— На фестиваль поїхали три групи вихованців, це понад сорок дітей. Ми приготували для показу п’ять танців, які були представлені в різних номінаціях. Серед них «Танець сміливих дівчат» та «Райдуга», «Магія літа» і «Ясноокі україночки». Також у конкурсі з прем’єрою хореографічної композиції «Танець для мами» виступала третя середня група нашого колективу. Для них цей виступ був дебютним, — розповіла керівниця «IntoНації» Оксана Стадник. — Конкурсні змагання відбувалися на сцені Будинку культури «Шинник». Це величезний сценічний майданчик. Хвилювань було чимало. Зміна костюмів, виступ, знову наш вихід…Приємно, що нам вдалося впоратися з емоціями та досягти успіху. Кожен танок посів перше місце у своїй категорії.

За словами Оксани Стадник, напередодні поїздки на фестиваль захворіла одна з учасниць колективу. Тож під час генеральної репетиції довелося  змінювати кілька танців. Та це не вплинуло на підсумок змагань. Додому танцюристи повернулися з кубками і медалями, а головне з чудовим настроєм і черговим сценічним досвідом.

Ми вже писали про перемогу «IntoНації» у Міжнародному фестивалі –конкурсі «Planet of talents fest». Там танцівники завоювали два перших місця і гран-прі. Переможців відзначили грошовою премією. Цим коштом вони замовили кофти з логотипом і назвою колективу. У Дніпрі діти мали нагоду їх одягнути. Радості не було меж. Адже це результат їхніх спільних старань.

— Вдячна батькам вихованців, які підтримують всі наші ідеї, допомагають в організації поїздок та у будь-яких інших ситуаціях.  Ми сильна команда, працюємо наполегливо, поводимося щиро, тому і отримуємо позитивний відгук від глядачів, — говорить Оксана Стадник.

Нині танцюристи разом зі своєю наставницею готуються до нових виступів. У їхньому репертуарі естрадно-спортивні хореографічні композиції, танцювальні номери з додаванням гімнастичних елементів, а також сучасна хореографія, зокрема, хіп-хоп. У виборі музичного супроводу для своїх постановок дотримуються єдиного принципу. Це має бути україномовна музика. Такою є  позиція тренерки Оксани Стадник. Наприкінці червня планують також організувати звітний концерт. Цьогоріч у колективі очікується шість випускників. Вони відвідували «IntoНацію» від початку її створення. Вона існує  вже чотири роки. Наразі об’єднує 6 різновікових груп дітей.

Фото з архіву Оксани Стадник

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page