Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / «Прилаштуй 100» пухнастиків-безхатченків

«Прилаштуй 100» пухнастиків-безхатченків

Таку благодійну акцію з пошуку господарів для тварин без постійного місця проживання оголосили в соціальних мережах учасники молодіжної громадської організації «Волонтерська ліга». Вона об’єднує молодь із місцевого RedHub, а також небайдужих людей, які готові допомагати тим, хто потребує підтримки.

— ГО «Волонтерська ліга» — це перша в районі молодіжна спілка, яка офіційно зареєстрована. Раніше редхабівці організовували благодійні акції зі збору коштів дітям із тяжкими недугами, були ініціаторами інших добрих справ, тепер хочемо проводити таку роботу системно, — говорить керівниця RedHub Наталія Гришина. — Відтепер громадська організація має також власний рахунок для перерахунку благодійних внесків. Кошти використовуватимуться адресно під кожну конкретну ініціативу.

У рамках акції «Прилаштуй 100» планується знайти домівки для ста безпритульних котів і собак. Для охочих взяти участь спершу проведуть тренінг, де розкажуть про умови проведення ініціативи. Наразі на сторінці ліги у фейсбуці триває збір інформації та фотографій тваринок, яким потрібен дім. Згодом волонтери виготовлять та розповсюдять листівки із зображенням чотирилапих безхатченків. Всіх пухнастиків, які отримають прописку, облікують. Важливо не тільки прилаштувати братів менших, а й стежити, аби вони знову не опинилися на вулиці.

—Проблема з пухнастими безхатьками надзвичайно актуальна. Найчастіше вони опиняються на вулиці через безвідповідальність господарів, які замість стерилізації домашніх тварин просто викидають їхнє потомство з двору, — зауважує Наталія Гришина. – Ми співпрацюємо з місцевими ветеринарними лікарями, які проводять безпритульним  тваринкам відповідні операції за помірну плату. Вдячні всім, хто допомагає нам закумулювати для цього кошти.

Волонтери також відстежують долю тварин, які стали жертвами жорстокого поводження. Нещодавно за сайті газети Krasnograd.news ми повідомляли про собаку, над яким познущався один із жителів села Миколо-Комишувата. Дружок, як назвали волонтери песика, вижив, але залишився калікою. Про це є медичний висновок ветлікаря. За словами Наталії Гришиної, активісти направили звернення до місцевої прокуратури з проханням розслідувати цей випадок.

Приєднатися до акції «Прилаштуй 100» та інших ініціатив «Волонтерської ліги», а також стежити за новинами можна в соціальних мережах за посиланнями у фейсбуці: https://m.facebook.com/groups/dimdobra/ та  facebook.com/redhubkrasnograd/  або в інстаграм: @volonter_liga та  @redhubkrasnograd.

Перерахувати благодійні внески на рахунок організації для реалізації благодійних проєктів  можна за наступним QR- кодом:

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page