Пятница , 29 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Понад половина населення

Понад половина населення

Від коронавірусу вакцинувалися 56 відсотків дорослих жителів  Красноградської та Наталинської громад

Такою є статистика щодо вакцинації населення від COVID-19 на середину січня 2022 року, яку редакції надали у КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району».

— Потенційними відвідувачами пунктів  вакцинації є 30945 місцевих жителів від 18 років і старше, які мають декларації із сімейними лікарями. На 12 січня 18629 із них щепилися двома дозами вакцини для профілактики захворювання коронавірусною інфекцією, ще 1154 краян незабаром отримають друге щеплення, — повідомила директорка ЦПМСД Руслана Равлюк. — Тож кільскість людей, які пройшли повний курс вакцинації, становить 56,3 відсотка.

Для введення першої та другої дози використовують вакцину Pfizer, для ІІ дози — Coronovac і Moderna.

З шостого січня в Україні дозволили вакцинацію бустерною дозою для громадян, які раніше зробили два щеплення. Бустер використовують для ревакцинації, аби посилити ефективність попередніх щеплень, яка поступово знижується.  Інтервал після отримання другої дози вакцинації від COVID-19 та бустером складає від шести до дев’яти місяців. Також для певних категорій громадян, які мають послаблений імунітет за показниками здоров’я, МОЗ рекомендує щепитися третьою додатковою дозою. Мінімальний інтервал — 28 днів після останньої ін’єкції. Додаткова доза необхідна, якщо перші дві не дали очікуваного захисту.  Згодом ці категорії громадян також можуть щепитися бустерною дозою.

За словами Руслани Равлюк, на 12 січня для ревакцинації використали 22 дози. Звернень щодо отримання додаткової дози наразі не було. Для бустерної вакцинації  застосовують виключно препарат Pfizer. У роботі задіяні шість мобільних медичних бригад. Вони обслуговують відвідувачів пунктів вакцинації, а також виїжджають у трудові колективи.

 

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page