Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Окупанти свідомо обстрілюють мирних людей і пшеничні лани

Окупанти свідомо обстрілюють мирних людей і пшеничні лани

Про ситуацію на Харківщині на 21 липня повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Вночі російські окупанти завдали ударів по мирному населенню Чугуївського району. Серед зруйнованого — частина будівлі комунального підприємства. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Протягом доби ворог вів масований обстріл населених пунктів Чугуївського, Богодухівського, Ізюмського районів та м. Харкова. Пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди, сталися пожежі.

Окупанти свідомо ведуть обстріли полів зі стиглою пшеницею, внаслідок чого спалахують пожежі та знищується урожай в полях. Горіли лани в Чугуївському та Богодухівському районах. У Золочівській громаді від обстрілів загорілись відразу 2 поля на площі 60 га. Завдяки роботі рятувальників і аграріїв вогонь не поширився ще на 66 га пшениці. Загалом на Харківщині ворог вже знищив понад 130 га посівів зернових.

На жаль, протягом доби внаслідок обстрілів окупантів на Харківщині загинули 4 цивільних. 3 – в Харкові, в тому числі дитина 13 років. 72-річний чоловік у Богодухівському районі.

Поранення отримали 11 людей. В м. Харків – 3, в тому числі дівчинка 15 років. В Чугуївському районі 5 поранених, в Богодухівському – 2, в Ізюмському – 1.

На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. Російська армія зі ствольної та реактивної артилерії обстрілювала населені пункти Харківщини: Мосьпанове, Петрівка, Руські Тишки, Базаліївка, Печеніги, Циркуни, Питомник, Дементіївка, Коробочкине, Прудянка та інші.

Противник безуспішно намагався просунутися в напрямку селища Питомник. Наші захисники надійно тримають свої позиції та зупиняють усі спроби ворога йти вперед.

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page