Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Навчать шити та допоможуть працевлаштуватися

Навчать шити та допоможуть працевлаштуватися

Безплатно оволодіти професією «швачка» усіх охочих запрошує Красноградська районна філія Харківського обласного центру зайнятості в рамках проєкту «Підтримка економічного розвитку жінок та внутрішньо переміщених осіб в Україні. SEW Ukraine».  Цільова аудиторія — жінки, що належать до вразливих категорій населення, зокрема ВПО, особи з інвалідністю та інші групи.

 Цей проєкт — 5-річна (2020-2025) ініціатива уряду Канади, спрямована на підтримку жінок шляхом їхнього працевлаштування та розвитку підприємництва в секторі легкої промисловості. Проєкт SEW Ukraine впроваджується Канадською фундацією кооперативного розвитку (CDF Canada) у партнерстві з БО «Всеукраїнський благодійний фонд «ГОРЄНІЄ» та за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

   Обласна служба зайнятості є партнером у реалізації цієї ініціативи. Майже 1 000 жінок пройдуть практичну підготовку у високооснащеній майстерні Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ). Навчання перших двох груп уже стартувало в червні цього року. До речі, на базі ЦПТО ДСЗ створять виробничий швейний кооператив.

Окрім того, планується проведення дистанційного теоретичного навчання за професією «швачка» у форматі онлайн та практичної частини на базі Харківського центру професійно-технічної освіти ДСЗ.

Для опанування теоретичної частини необхідно мати комп’ютер або телефон з підключенням до інтернету. Теоретичне навчання розраховане на 60 годин і триватиме 2 тижні. Пройти навчальну програму можна в будь-який зручний для слухача час.

Практичне навчання складає 90 годин протягом трьох тижнів. Вправи передбачають заняття в майстерні обласного центру професійно-технічної освітиз майстром виробничого навчання, виконання ручних робіт та робіт на швейному обладнанні — сучасних швейних машинах та оверлоках.       Наголошуємо, що проходження навчання для учасників є безкоштовним.  До того ж їм надається допомога в працевлаштуванні на підприємствах легкої промисловості або у відкритті власної справи, що дасть можливість працювати як самозайнята особа.

Детальну інформацію можна отримати у фахівців районної філії обласного центру зайнятості за адресою: м. Красноград,  вул. Соборна, 81-А або зателефонувавши на номер (05744) 73287.

 

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page