Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Мобілізація в Україні: які зміни чекають тероборону

Мобілізація в Україні: які зміни чекають тероборону

В Україні змінилися деякі положення закону, яким регламентуються дії територіальної оборони.

Через російське вторгнення в Україні оголошена загальна мобілізація. Деякі громадяни на початку війни добровільно записалися у територіальну оборону. Нещодавно Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Закону України «Про основи національного спротиву», щодо надання можливості територіальній обороні виконувати завдання в районах ведення воєнних (бойових) дій, повідомляє «Юридична сотня» на сторінці у Facebook.

Що змінилося для тих, хто служить у ТрО?

Юристи пояснили, що є чотири важливі зміни після підписання відповідного закону, які стосуються територіальної оборони та осіб, які служать у ній.

Територіальну оборону дозволяється залучати до виконання завдань у районах ведення бойових дій. Це рішення ухвалює Головнокомандувач ЗСУ. Українці, які служать у ТрО тепер можуть бути задіяними у веденні бойових дій незалежно від їх місця територіальної реєстрації.

Серед завдань територіальної оборони тепер є надання правових послуг населенню в порядку, що передбачений  законом  «Про безоплатну правову допомогу».

Усі добровольчі формування територіальних громад (ДФТГ) під час воєнного стану оперативно підпорядковуються командирам військових частин Сил територіальної оборони.

Під час дії воєнного стану ДФТГ за рішенням Головнокомандувача ЗСУ можуть виконувати завдання поза межами території своєї громади, де створено та діє ДФТГ, зокрема й направлятись до зону бойових дій.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page