Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Надзвичайні події / Майже 100 аварій трапилися на дорогах Красноградщини торік

Майже 100 аварій трапилися на дорогах Красноградщини торік

Упродовж 2020-го правоохоронці зареєстрували в районі 99 дорожньо-транспортних пригод. Дві з них були з летальними наслідками, загинули двоє людей, — повідомили в Красноградському відділі поліції.

За перші двадцять днів нового 2021-го сталися дві ДТП, за аналогічний період попереднього року їх було п’ять.

Одними з основних причин аварійних ситуацій фахівці називають порушення безпечної швидкості та інтервалу або дистанції між транспортними засобами під час руху. Вимоги щодо швидкості визначені пунктами 12.1 — 12.3 Правил дорожнього руху (ПДР). 

Під безпечною швидкістю насамперед розуміють таку, яка дозволяє водієві контролювати рух автівки та надійно керувати нею. У рамках діючих обмежень кожен керманич обирає для себе оптимальну швидкість руху в залежності від стажу та навиків водіння, а також дорожніх умов та обстановки.

Зокрема, наявності перешкод на певній ділянці автошляху, інтенсивності та рівня організації дорожнього руху (наявність дорожньої розмітки, дорожніх знаків, дорожнього обладнання, світлофорів та їхній стан), а також факторів, що  з урахуванням пори року, періоду доби, атмосферних явищ, освітленості дороги) характеризують видимість у напрямку руху, стан поверхні проїзної частини (чистота, рівність, шорсткість, зчеплення), а також її ширину, величину похилів на спусках і підйомах, віражів і заокруглень, наявність тротуарів або узбіч, засобів організації дорожнього руху тощо.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page