Пятница , 29 Март 2024
На головну / ДОЗВІЛЛЯ / Літературне кафе «Альтанка» запросило ветеранів на зустріч

Літературне кафе «Альтанка» запросило ветеранів на зустріч

Творча студія під такою назвою нещодавно відкрилася при районній організації ветеранів України. Двадцять восьмого січня шанувальники прози та поезії збиралися в приміщенні Veteran Hub. Гостей зустрічали керівниця Красноградської ветеранської спілки Ніна Мусатова та господиня «Альтанки», письменниця Галина Таран.

Спілкування відбувалося  за чаєм з випічкою та іншими смаколиками. 

Красноградщина – багата талантами. Про письменника-земляка Леоніда Первомайського розповіла Людмила Меркулова. Жінка очолює клуб «Краєзнавець», який діє у міській бібліотеці. Тож поділилася багатьма цікавими фактами з історичного минулого Краснограда часів Іллі Шльомовича Гуревича. Саме таким було справжнє ім’я літератора, який писав під псевдонімом Первомайський.

Поетичну естафету продовжили інші учасники зустрічі. Один із віршів Леоніда Первомаського прочитала Алла Курсакова. До виходу на заслужений відпочинок жінка працювала на залізниці. Тепер представляє ветеранську організацію залізничників.

Членкиня Національної спілки письменників України Галина Таран презентувала твір власного авторства. Поетка написала гімн для громадської організації Красноградщини «Морське братство».

Та декламуванням поетичних творів у літературному кафе не обмежилися. Цього дня тут вітали з іменинами жінок із іменами Тетяна, Ніна і Олена. Кожній володарці такого імені вручили солодкі презенти.

Детальніше про зустріч читайте на сторінках газети «Вісті Красноградщини».

Про нас admin

Перевірте також

Харків атакували ворожі ракети і шахеди

Про ситуацію на Харківщині на 31 грудня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page