Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Кілька дітей пільгових категорій придбали власне житло

Кілька дітей пільгових категорій придбали власне житло

Наприкінці 2020-го новосілля відсвяткували троє земляків, які мають статус дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Тепер кожен із них є власником комфортабельної двокімнатної квартири у Краснограді. Помешкання придбали коштом державного бюджету — відповідно до програми підтримки цієї категорії громадян.

— Через посередництво Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Красноградщина отримала субвенцію на купівлю житла для семи жителів району, — розповіла керівниця управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Гонтар. — Троє дітей уже реалізували своє право, четверо ще обирають оселю, яку хотіли б придбати.

Для цього дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківського піклування, держава виділяє понад 420 тисяч гривень на одну особу. Під дію програми соціальної підтримки підпадають хлопці і дівчата віком до 23 років включно.  Нині пріоритет у фінасуванні надається претендентам саме за віковим критерієм. Раніше перевагу віддавали тим, хто першим став на квартирну чергу.  Вважаю, що нинішній підхід справедливий: квартири насамперед отримують старші діти, а в молодших ще лишається час для реалізації свого права на житло.

— Кошти надходять на спеціальний рахунок в ПАТ «Державний ощадний банк України». Майбутні власники обирають помешкання самостійно. Згодом комісія за участю працівників управління оглядає його та складає акт обстеження житлових умов. Тобто з’ясовує, придатне воно чи ні для заселення. Після цього складається договір купівлі-продажу. На його підставі ми даємо дозвіл на перерахування відповідної суми, — пояснює Світлана Гонтар.

Після купівлі житла за програмою соціальної підтримки, господарі не мають права продавати його протягом десяти наступних років. Таким чином закон захищає дітей пільгових категорій від перспективи залишитися без даху над головою.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page