Четверг , 28 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Коронавірус на Красноградщині: ситуація складна (оновлено)

Коронавірус на Красноградщині: ситуація складна (оновлено)

За інформацією Красноградської центральної районної лікарні, на четверте листопада додалося 15 нових випадків коронавірусної інфекції. За попередню добу вірус забрав ще одне життя. Не стало жінки 1942 року народження. Окрім COVID-19, у померлої були тяжкі супутні недуги. За весь період спостереження у районній лікарні зареєстрували 21 летальний випадок серед ковідних хворих.

На четверте листопада на стаціонарному лікуванні перебувають 46 хворих із COVID-19, двоє з них у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії. Також задіяно всі ліжко-місця та кисневі точки, призначені для пацієнтів із пневмоніями. Минулої доби до лікарні госпіталізували ще 17 хворих із таким діагнозом. Причини захворювань будуть відомі після проведення лабораторних досліджень.

На амбулаторному лікуванні  з позитивним ПЛР-тестом на коронавірус залишаються 80 красноградців.

За словами в. о. КНП «Центр певинної медико-санітарної допомоги» Руслани Равлюк, нині медики послуговуються новими стандартами медичної допомоги щодо коронавірусної хвороби, регламентованими наказом МОЗ України № 2438 від 27 жовтня нинішнього року. Згідно з ними, критеріями завершення амбулаторно-поліклінічного лікування є:

  •  відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом трьох днів, рахуючи із 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження;
  •  відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати взяття матеріалу (при позитивному результаті на COVID-19 методом ПЛР) без лабораторного обстеження;
  •  відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання, за умови отримання одного негативного результату тестування методом ПЛР.

Отож, при наявності одного з цих критеріїв рекомендується припинити самоізоляцію та лікування пацієнта і відправити його на виписку. Повторний ПЛР- тест у такому випадку не проводиться.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page