Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Колаборант із Купʼянська керує вивозом краденого зерна до Росії

Колаборант із Купʼянська керує вивозом краденого зерна до Росії

Рух трьома гілками залізниці практично повністю відновили на окупованій частині Харківщини. Про це на пропагандистських каналах повідомив генеральний директор окупаційного підприємства «Куп’янська залізниця» Олег Глєбов. Інтерв’ю з ним опублікувала «пресслужба тимчасової цивільної адміністрації».

«На даний момент ми відновили рух практично трьома повністю ділянками. Це Купʼянськ — Тополі у бік Валуйок (Бєлгородська область), Куп’янськ — Сватове у бік Луганська, у бік Святогірська — у напрямку Червоного Лиману (Донецька область), і частково відновили сполучення у бік Харкова. Поки що ми не зможемо, на жаль, запустити пасажирський рух», — розповів Глєбов.

Глєбов пообіцяв, що залізницею вивозитимуть крадене в українців зерно до Росії. Причому не ттільки нового врожаю, а й минулорічне збіжжя. Для виконання крадіжки чекають вагони.

«На даному етапі стоїть питання №1 із вивозу сільськогосподарської продукції. У першу чергу, зерно, яке залишилося іще з минулого врожаю та, за інформацією, у великих кількостях. Будемо здійснювати перевезення, обслуговувати клієнтів підʼїзних колій та вивозити це все у бік Російської федерації. Досягнута домовленість з Російською федерацією, а саме «РЖД» про постачання нам необхідного рухомого складу, тобто вагонів для перевезення зерна. Займатися будемо вивозом сільгоспродукції, будівельних матеріалів та інших потреб наших, так би мовити, клієнтів, які будуть у нас зацікавлені», — пояснив директор підприємства «Куп’янська залізниця», створеного окупантами.

До початку повномасштабної війни Росії проти України Глєбов працював ревізором на залізниці у Купʼянську.    

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page