Пятница , 29 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / З 24 лютого в Україні запровадять адаптивний карантин

З 24 лютого в Україні запровадять адаптивний карантин

Він передбачатиме чотири рівні епідемічної небезпеки — зелений, жовтий, помаранчевий та червоний. Як і раніше, для визначення кожного з них діятимуть чітки критерії та певні обмеження. Базовим рівнем для всієї країни буде жовтий. Його вимоги будуть схожі з нинішніми, але з певними послабленнями. Відповідне рішення Кабінету міністрів України набуде чинності за тиждень, — повідомляє Урядовий портал

Отже, на жовтому рівні  дозволятиметься проведення масових заходів, якщо для однієї особи передбачатиметься 4 квадратних метри площі або з наповненістю залу до 50%. Також стане можливим відвідування закладів освіти групами більш ніж 20 осіб. Під час проведення матчів командних ігрових видів спорту можуть бути присутні глядачі, але з певними обмеженнями щодо кількості заповнених місць.  Ресторани, кафе, бари та їдальні зможуть працювати  до 24 години.

Помаранчевий рівень не передбачатиме встановлення додаткових карантинних обмежень, а сигналізуватиме про можливе наближення регіону до червоного рівня епідемічної небезпеки. Органи місцевої влади матимуть можливість вводити додаткові обмежувальні заходи для запобігання поширенню інфекції.

На «червоному» рівні запроваджуватимуться жорсткі карантинні обмеження за прикладом січневого карантину. Його визначатиме Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  за результатом оцінювання епідемічних показників.

Передбачається, що адаптивний карантин триватиме в Україні до 30 квітня.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page