Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Землю накрила несподівана магнітна буря

Землю накрила несподівана магнітна буря

У нашу планету врізалася хмара плазми, викинутої Сонцем.
Сьогодні, 27 вересня, Землю накрила магнітна буря класу G2, середня. Як повідомляє сайт відстеження космічної погоди Spaceweather, буря стала несподіванкою для вчених, оскільки жодних геомагнітних збурень цього дня не очікувалося.
Зазначається, що плазма, викинута внаслідок коронального викиду маси (СМЕ) на Сонці, досягла Землі близько першої години ночі 27 вересня. В результаті над Ісландією, Норвегією, Канадою та в деяких частинах США можна було спостерігати північні сяйва.
Який регіон нашої зірки став джерелом хмари плазми, невідомо. Ймовірно, це один із двох СМЕ, які відбулися 23 вересня. Водночас, жоден із них не був спрямований прямо на Землю, тому вчені не очікували на «удару».
Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі, які можуть тривати від кількох годин до кількох днів і мати різну інтенсивність. Вони впливають на роботу систем зв’язку, можуть викликати технічні збої.
Магнітні бурі можуть впливати і на стан літніх та метеозалежних людей. Так, людина може відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, дратівливість, безсоння, біль у м’язах тощо.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page