Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / За кількістю руйнувань Харківська область на другому місці в Україні

За кількістю руйнувань Харківська область на другому місці в Україні

Понад 200 000 жителів України повідомили про пошкоджене внаслідок обстрілів російськими окупантами майно.

Найбільше руйнувань через війну зафіксовано в Донецькій, Харківській та Київській областях. Про це пише Укрінформ із посиланням на нардепа Олену Шуляк («Слуга Народу»

«Руйнування, яких завдала Російська федерація на території нашої країни, колосальні. Вже майже два місяці через додаток «Дія», через ЦНАП, через нотаріуса, через державний портал «Дія» українці мають змогу надавати спеціальні інформаційні повідомлення про зруйноване та пошкоджене житло. Сьогодні в нас є три області, де найбільше пошкоджених квартир, будинків і взагалі інфраструктури. На першому місці — Донецька область, на другому — Харківська і на третьому Київська область», — зазначила Шуляк.

За її словами, на визволеній території у Київській, Сумській, Чернігівській, Житомирській та частково Харківській областях наразі проводяться роботи за чотирма напрямками — розмінування, відновлення транспортного сполучення, відновлення пошкодженої інфраструктури та швидкий поточний ремонт (вікна, дах осель).

Як повідомила Олена Шуляк, загалом по Україні відправили інформаційне повідомлення про пошкоджене або зруйноване через війну майно понад 200 000 жителів, проте це не остаточна цифра.

«І, на жаль, ця сума, якщо переводити її у квадратні метри, вона більша ніж 14 мільйонів метрів квадратних. Ми розуміємо, що це тільки часткова інформація, якою ми можемо користуватися для того, щоб ухвалювати ті чи інші рішення, але розмір руйнувань він просто колосальний», — наголосила Шуляк.

 

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page