Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Завершилася реєстрація на основну сесію ЗНО

Завершилася реєстрація на основну сесію ЗНО

Прийом заяв на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні фінішував 5 березня. Для проходження  тестування зареєструвалися 175 майбутніх випускників закладів загальної середньої освіти міської територіальної громади, — повідомили у Красноградському центрі професійного розвитку педагогічних працівників.

— Це юнаки та дівчата, які навесні закінчують навчання у школі та отримають свідоцтво про повну загальну середню освіту, — уточнила консультант центру Ольга Міхно. — Всі без винятку обрали для складання тест із української мови. Цьогоріч можна окремо писати екзамен із української мови або української мови та літератури. Більшість вибрали саме останній варіант, який передбачає тестування з двох навчальних предметів, адже таким чином матимуть можливість подати документи для вступу до ширшого кола закладів вищої освіти.

 Також всі без винятку складатимуть іспит із математики за рівнем «стандарт», адже у міських школах не практикують вивчення поглибленого курсу цієї навчальної дисципліни. Виявилося чимало охочих перевірити свої знання з історії України та англійської мови, зокрема, з англійської екзаменуватимуться 74 учасники ЗНО.

З усього переліку предметів, визначених для проходження зовнішнього незалежного оцінювання, найменшу кількість заявок красноградці подали для написання тестів з фізики та хімії, 21 та 2 учасників відповідно. Жоден учень не обрав німецьку мову, яка лише в кількох місцевих школах вивчається, як друга іноземна. Немає й охочих писати тести з французької та іспанської мов, які у закладах освіти громади взагалі не викладаються. ЗНО з хімії та фізики відбуватиметься у пунктах тестування в Харкові, решту предметів можна буде скласти в пунктах ЗНО у Краснограді.

— Мережа пунктів тестування зовнішнього незалежного оцінювання в місті залишилася незмінною. Як і раніше, їх п’ять. Вони створені у приміщеннях ліцеїв № 2 та № 4, профліцею, а також педагогічного та  аграрно-технічного фахових коледжів, — нагадала Ольга Міхно. — Тестування з англійської мови відбуватиметься в аудиторіях ліцеїв № 2 і № 4. Наразі оголошені тендери для закупівлі необхідного технічного обладнання для проведення ЗНО із іноземної мови.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме із 21 травня до 15 червня включно.

Пробне ЗНО заплановане на 10 квітня у пунктах тестування ліцеїв № 2 та № 4. Процедура відбуватиметься з дотриманням карантинних обмежень. Попередньої всі аудиторії оброблятимуть дезінфекторами. На вході до приміщення в учасників вимірюватимуть температуру, запитуватимуть про самопочуття. Захисні маски на обличчі теж обов’язкові.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page