Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Донати для благородної справи

Донати для благородної справи

Хлопчики і дівчатка, які відвідують бібліотеку для дітей, сьогодні проводили патріотичну акцію — збирали пожертву на придбання тактичних рукавичок для військових розвідників. Натомість вручали містянам символічні подаруночки, виготовлені власноруч: жовто-блакитні сердечка, ангелочки у вигляді мініатюрних ляльок-мотанок та інші сувеніри.

— У дітей нині чимало вільного часу, — каже бібліотекарка Вікторія Коптєва. — Тож ми часто збираємося у хобі-зоні. Займаємося цікавими й корисними справами, допомагаємо дорослим із «Волонтерської ліги». Окрім місцевих, у нас є й діти — вимушені переселенці. Незважаючи на юний вік, вони вже багато пережили й побачили… Розповідають історії, які не можна слухати без сліз…

Тож їхнє бажання допомогти військовим зрозуміле. Успіхи на фронті — це їхній шанс швидше повернутися додому.

— Мрієш про це? — запитую одного з хлопчиків.

— Звичайно. Ми не так давно переїхали до Краснограда, але вже сумую за рідною оселею, друзями, нашими неповторними краєвидами, — каже Міша з Вовчанська.

Юні благодійники заходили в установи й організації, розповідали про свою ініціативу перехожим — і поступово їхня скарбничка наповнювалася пожертвами.

Завітали вони й до міського голови Світлани Кривенко. Очільниця Краснограда також обрали патріотичні обереги і зробила внесок для здійснення благородної мети своїх гостей.

— Хіба можна перемогти народ, де навіть діти роблять усе для того, щоб наблизити мир? А він нам конче потрібний. Маємо дочекатися наших захисників, аби разом відбудовувати країну і реалізовувати плани, які через військові дії були змушені поставити на паузу, — говорить посадовиця. — Дуже хочеться, щоб і мрії цих дітей якнайшвидше збулися. Вони надто рано подорослішали. Мали б ще весело проводити канікули, відпочивати біля рік і морів, ганяти м’ячі… Але сьогодення змусило їх забути про безтурботне дитинство.

Неважливо, скільки тобі років, які в тебе статки і чи торкнулася війна чорним крилом саме твоєї долі. Коли країна в біді, не можна залишатися байдужим.

Діти розуміють і відчувають це нарівні з дорослими.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page