Пятница , 29 Март 2024
На головну / ДОЗВІЛЛЯ / Культура / Дитячий театр естради «Вернісаж» завоював Гран-прі престижного конкурсу

Дитячий театр естради «Вернісаж» завоював Гран-прі престижного конкурсу

Творчий колектив будинку техніки  «Укрбургаз» 02-03 жовтня взяв участь у Міжнародному шоу-фестивалі талантів та мистецтв «ЗОЛОТИЙ КУБОК УКРАЇНИ — 2021» у місті Кривий Ріг. Звідти юні артисти привезли дві нагороди — перше місце за театральні постановки та гран-прі у номінації «Мюзикли».

Ареною для проведення конкурсу був Палац культури «Центральний». Красноградці виставили на розсуд журі уривки з авторських мюзиклів «Світло добра. Епізод диво для Рудольфа» новорічної тематики та «Хто співає на світанку», а також фрагмент із п’єси «Шельменко-денщик» Григорія Квітки-Основ’яненка і постановку «Дівчата схожі на парубків» за мотивами балади про зенітниць Роберта Рождественського

— Вперше на виїзді ми показали чотири номери із нашого репертуару. Фактично це були мінігастролі. Щасливі, що вони завершилися для нас великим успіхом, — поділилася емоціями режисер-постановник і художній керівник «Вернісажу» Олена Вербнікова. — Це був один із найсильніших конкурсів, у якому нам довелося змагатися за останній час. Іноді здавалося, що присутні на «Євробаченні»! На одній сцені з нами виступали колективи із Києва, Харкова, Запоріжжя, Херсона та інших великих міст України. Пишалися, що представляємо рідний Красноград і здатні виграти потужну конкуренцію.

У підсумку постановки «Шельменко-денщик» і «Дівчата схожі на парубків» посіли І місце у номінації «Театральна творчість», а мюзикли «Хто співає на світанку» та «Світло добра. Епізод диво для Рудольфа» вибороли Гран-прі. Уривок «Пташиний базар» із «Хто співає на світанку» також включили до гала-концерту фестивалю.

Відтак додому вернісажівці привезли два золоті Кубки, які поповнили їхню колекцію відзнак.

— Цьогоріч аматорський дитячий театр естради «Вернісаж» Будинку техніки ФБУ «Укрбуогаз» підтверджуватиме звання «зразковий». Тож нам важливо, що наша творчість знаходить позитивний відгук у глядачів, — говорить керівниця театру. — Наразі готуємося до нового творчого випробування. Наприкінці жовтня з молодшою групою плануємо виступити у Всеукраїнському конкурсі театральних колективів «Лимонад» у Харкові.

За словами Олени Вербнікової, через пандемію коронавірусу минулий рік був для «Вернісажу» надзвичайно складним. Певний час репетиції взагалі не проводилися. Також уперше за багато років актори не змогли показати мюзикл, який традиційно готують до новорічних свят. Нині репетиційний сезон у розпалі. Отже, нові постановки не змусять себе чекати.

Фото з архіву театру «Вернісаж»

 

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page