Вторник , 16 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Два нові автомобілі отримало Красноградське відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги

Два нові автомобілі отримало Красноградське відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги

Так нові автомобілі «швидкої» виглядають зсередини

Їх використовуватимуть для обслуговування  жителів Сахновщинської та Кегичівської громад, — інформує пресслужба облдержадміністрації. Загалом Обласний центр екстреної медичної допомоги отримав 17 автівок, укомплектованих згідно з сучасними вимогами.  Передбачається, що оновлення транспортного парку «швидкої» продовжиться.

—Ми сподіваємося, що невдовзі новий автомобіль також з’явиться для обслуговування мешканців Краснограда,  — розповіла старший фельдшер Красноградського відділення Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ольга Завалішина. — Нині на оснащенні нашої служби в районі дев’ять спеціалізованих автівок. Більшість з них майже використали свій ресурс. За необхідності вони залучаються на виїзди по всій території Красноградщини, адже за викликом відправляється та машина, яка знаходиться найближче до місцезнаходження пацієнта.

За словами Ольги Завалішиної, перевагою нових автівок є те, що вони оснащені апаратами штучної вентиляції легень. В умовах пандемії коронавірусу таке обладнання вкрай необхідне. Також реанімобілі укомплектовані електрокардіографами та іншим устаткування для надання швидкої медичної допомоги.

— Кардіографи мають функцію передачі інформації на Обласний центр екстреної медичної допомоги. Там цілодобово чергує спеціаліст, який відразу розшифровує кардіограми, — зауважила медик. — Це прискорює встановлення діагнозу та оптимізує нашу роботу.

Ольга Завалішина повідомила, що більшість викликів «швидкої» стосуються саме захворювань серцево-судинної системи, у тому числі інфарктів міокарда. Для лікування цієї недуги час має виняткове значення. Чим швидше вона буде діагностована, тим ефективнішою буде медична допомога. Новітні лікарські препарати, якщо їх застосувати вчасно, дозволяють мінімізувати негативні наслідки для серцевого м’яза, спричинені гострим порушення його кровопостачання. Тож фахівець радить, якщо відчуваєте інтенсивний біль чи печію у ділянці серця, який може відгукуватися в руку чи під лопатку, не зволікайте, а терміново викликайте бригаду медиків.

Фото до публікації: пресслужба ХОДА

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page