Пятница , 29 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Відсьогодні в Україні діє адаптивний карантин

Відсьогодні в Україні діє адаптивний карантин

Він триватиме до 30 квітня включно. В залежності від  ситуації з поширенням коронавірусної інфекції в регіонах встановлюватиметься «зелений», «жовтий», «помаранчевий» та «червоний» рівень. Наразі  базовий рівень епідеміологічної небезпеки  в Україні «жовтий». Які обмеження та послаблення він передбачає, ми повідомляли раніше.

Щоб карантинні обмеження спростили або взагалі скасували, у державі повинен встановитися «зелений» рівень. Для цього необхідно, аби захворюваність на грип та ГРВІ на території не менш, ніж у 13 регіонах України не перевищувала 50% від епідеміологічного порогу, а коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 методом ПЛР та визначення антигену було  меншим, ніж 5%.

Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров’я,  на 23 лютого  дві області, Івано-Франківська та Чернівецька, перебували в «червоній зоні».

У «помаранчевій» зоні опинилися Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська та Тернопільська області. Київ та решта областей – у «жовтій» зоні.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page