Среда , 24 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Вакцинація проти COVID-19 в Красноградському районі набирає обертів

Вакцинація проти COVID-19 в Красноградському районі набирає обертів

На ранок 30 липня у кабінетах щеплень, які діють в шести амбулаторіях загальної практики сімейної медицини Красноградської та Наталинської громад, дві дози вакцини проти коронавірусу отримали 2371 місцевих жителів, — повідомила в. о. керівника КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги району» Руслана Равлюк.

— Це лише 5,6 % від загальної кількості населення цих територій, — уточнила лікарка. — Вперше провакцинувалися 5315 краян або 12,6%. Число щеплених однією та двома дозами — 7686 осіб.

За словами Руслани Равлюк, нині значна увага приділяється щепленню мешканців населених пунктів сільської місцевості. Окрім стаціонарних пунктів щеплення, працюють виїзні медичні бригади. Так, 30 липня на виїзді  щепили жителів Кобзівки, Попівки та Петрівки, напередодні Хрестище та Миколо-Комишуватої. Для імунізації від коронавірусу першою дозою використовують препарати CoronoVac і Moderna, другою — AstrаZeneca та Pfizer.

Нагадаємо, пункти щеплень працюють в амбулаторіях Краснограда, Піщанки, Берестовеньки, Наталиного, Петрівки та Вознесенського. Також, згідно з графіком, щеплять у закладі первинної медицини на мікрорайоні 3 міста.

Водночас щеплення проводять у Центрі вакцинації в Краснограді на вулиці Соборній, 40 у будівлі центральної районної лікарні.

— За період із 24 до 30 липня першу дозу вакцини отримали 360 відвідувачів центру, — розповіла директорка КНП «Красноградська ЦРЛ» Ганна Васенко. — Крім того, обслуговуємо трудові колективи та інших замовників на виїзді. Вакцинуємо препаратом  Moderna.

Центр вакцинації у Краснограді працює у будні та вихідні дні з 08.00 до 15.00. Для пацієнтів, які не уклали  декларації з сімейними лікарями, необхідно приходити на прийом із паспортом та ідентифікаційним кодом. Для решти — документи не потрібні. Попередній запис телефонами  — (05744) 7-26-28, (05744) 7-30-23.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page