Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / «Бути директором школи непросто»

«Бути директором школи непросто»

Владислав Ярошенко у якості директора ліцею № 1

У цьому переконався десятикласник Красноградського ліцею № 1 ім. О. І. Копиленка Владислав Ярошенко. У закладі освіти відбувся День учнівського самоврядування. Влад провів його на посаді керівника школи. Своїми враженнями поділився з кореспонденткою видання.

— Раніше я вже пробував себе в ролі вчителя, під час попереднього дня самоврядування проводив уроки фізики, але директором був уперше і це зовсім інші відчуття, — розповів юнак. — Потрібно бути в курсі всіх справ. Стежити не тільки за дотриманням дисципліни, санітарних вимог  та інших правил внутрішнього розпорядку, а й знати про настрій і самопочуття кожного учня та працівника. Знаходити підхід і правильні слова у спілкуванні з вихованцями та колегами, бути повсякчас зібраним і серйозним, напевно, найскладніше завдання. Крім того, вирішувати проблемні питання із утриманням закладу освіти в належному стані, листуватися з різними інстанціями, спілкуватися з відвідувачами, які, зазвичай, звертаються за підтримкою в непростих ситуаціях. Тримати все на контролі справді нелегко.

Влад говорить, що бути директором зголосився за прикладом свого татка. Колись він так само  директорував у рідній Піщанській ЗОШ під час навчання в старших класах. Хоча в ролі керівника ліцею хлопець провів лише один день, каже, що це важливий досвід для нього. Не виключає, що після закінчення школи піде вчитися далі за педагогічним профілем.

— Ми зацікавлені у підвищенні престижу професії вчителя та побудові щирих взаємин із учнями, тому даємо можливість нашим вихованцям відчути себе педагогами на практиці, — сказала директорка Красноградського ліцею № 1 ім. О. І. Копиленка Красноградської міської ради Ірина Шкуть. — Діти також спробували себе в якості заступників керівника закладу освіти, практичного психолога, педагога-організатора, секретаря та бібліотекаря. Вони чудово з цим впоралися.

За словами Ірини Шкуть, День учнівського самоврядування відбувається в школі щорічно. Тепер учні пропонують проводити подібні заходи частіше. Можливо, ще один влаштують до завершення нинішнього навчального року.

Фото з архіву Красноградського ліцею № 1 ім. О. І. Копиленка Красноградської міської ради

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page