Вторник , 16 Июль 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Коронавірус чи ні: пацієнтка Красноградської ЦРЛ очікує висновків обласного лабораторного центру

Коронавірус чи ні: пацієнтка Красноградської ЦРЛ очікує висновків обласного лабораторного центру

Тридцятого квітня медики взяли у хворої з пневмонією біологічний матеріал, який направили до вірусологічної лабораторії Харкова для проведення полімеразно ланцюгової реакції на COVID-19.

Відомо, що пацієнтці більше 50 років.  Недавно вона повернулася з Москви та знаходилася вдома на самоізоляції. Двадцять восьмого квітня у неї підвищилася температура та погіршилося самопочуття. Жінка відразу зателефонувала до сімейного лікаря Піщанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. За рекомендацією фахівця напередодні була госпіталізована до інфекційного відділення районної лікарні.

— У хворої діагностовано пневмонію, вона почувається стабільно і знаходиться під постійним медичним наглядом. Захворювання протікає у легкій формі, — розповіла в. о. директора КНП “Красноградська центральна районна лікарня “ Віра Горбович. —  Дослідження ПЛР необхідне для уточнення діагнозу: запалення легенів виникло внаслідок коронавірусу чи ні.

Натомість пацієнт інфекційного відділення, у якого раніше підтвердився  COVID-19, готується до виписки. Остаточне рішення лікарі приймуть після повторної ПЛР-діагностики. Її висновки теж будуть незабаром.

За словами Віри Горбович, хворого із тяжким перебігом пневмонії, який донедавна знаходився в реанімації, 30 квітня після рішення медичного консіліуму направили на дообстеження в обласну інфекційну лікарню. Хоча підозра на COVID-19 у нього після ПЛР-тесту була спростована, загальний стан пацієнта викликав занепокоєння фахівців.

Про результати лабораторних досліджень повідомимо додатково.

Про нас admin

Перевірте також

Ще один рейс із Краснограда до Харкова

Із 12 квітня у пасажирів буде додаткова можливість дістатися до обласного центра. Запроваджується ще один …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page