Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / COVID-19 на Красноградщині: статистика на 19 квітня

COVID-19 на Красноградщині: статистика на 19 квітня

За словами директорки КНП «Красноградська центральна районна лікарня» Ганни Васенко, на понеділок 83 пацієнти перебувають на стаціонарному лікуванні з підтвердженим діагнозом COVID-19, 27 осіб — з підозрою на коронавірусну інфекцію. Серед хворих — одна дитина. Крім того, у стаціонарі лікується від коронавірусу громадянка Німеччини, котра приїхала погостювати. Лікарськими засобами райлікарня забезпечена. Запас медикаментів поповнюється щотижня.

До речі, середня вартість перебування одного хворого на ковід у медичному закладі складає 1-1,5 тисячі гривень на день. Якщо додатково пацієнти самі докупляють окремі ліки, тоді вартість перебування зростає до 2-2,5 тисячі гривень на день. Зараз середня тривалість лікування інфікованих складає 18-25 днів. За минулий тиждень зафіксовано 13 летальних випадків. Одна жителька Старовірівської громади померла від COVID-19 минулими вихідними.

Райлікарня забезпечена медичним киснем. На добу його витрачають 72 балони.

Як повідомила в. о. директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» Руслана Равлюк, лікарі первинної ланки працюють у напруженому режимі. За перший квартал вони прийняли 36 тисяч пацієнтів. Щодня сімейні лікарі обслуговують до 70 співвітчизників. На 19 квітня амбулаторно лікуються 184 особи з підтвердженим COVID-19, зокрема 79 — уперше виявлених хворих за минулий тиждень. Також на амбулаторному лікуванні перебувають : 62 пацієнти з Кегичівської громади, 27 — із Сахновщинської, 24 — Старовірівської та 62 — Зачепилівської селищної громади.  

Нагадаємо, що Красноградський район наразі перебуває в «червоній» зоні. Тож необхідно дотримуватися усіх карантинних обмежень.  

    

 

  

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page