Четверг , 28 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Як просувається вакцинація від COVID-19 на Красноградщині

Як просувається вакцинація від COVID-19 на Красноградщині

Про перебіг імунізації від коронавірусної інфекції жителів Красноградської та Наталинської громад кореспондентці видання розповіла в. о. керівника КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» Руслана Равлюк.

— На 17 червня першу дозу вакцини від коронавірусу отримали майже 2200 місцевих мешканців, з них сто провакциновані вдруге препаратом CoronaVac, ще майже 100 — AstraZeneca, — повідомила лікарка. — Днями додатково отримали 1000 доз AstraZeneca. Їх використовуємо для повторної вакцинації пацієнтів, які раніше щепилися цією вакциною або CoviShield.  Для вакцинації цими препаратами задіяні всі пункти щеплень. Сьогодні медична бригада працює на виїзді в Хрестище та Миколо-Комишуватій. Також маємо в арсеналі 220 доз CoronaVac. Вдруге щепимо нею громадян віком від 65 років і старше.

Крім цього, медики отримали 222 дози вакцини  Pfizer-BioNTech та очікують ще 84 дози додатково. Нею вперше вакцинують освітян і медиків, працівників судочинної системи, прокуратури, органів місцевої влади та інші категорії населення. Щеплення виконують три бригади медиків — із Берестовеньківської, Піщанської та Красноградської амбулаторій. Коли ми спілкувалися з Русланою Равлюк, одна медична команда працювала в Наталиному, інші у Попівці та Петрівці.

— Населення зараз активніше відгукується на запрошення лікарів прийти зробити щеплення, є у нас таж замовлення від трудових колективів, — говорить керівниця центру первинної медицини. — Відмов поменшало. Однак недовіра до процедури все ще залишається. Чимало людей наполегливо  вимагають вакцину Pfizer-BioNTech і відмовляються щепитися іншими.

Для всіх, хто сумнівається у медичних препаратах, Руслана Равлюк зауважила, що кожна вакцина має сертифікат якості. Ці документи є у  всіх медичних бригад, які роблять щеплення. Тож кожен охочий може попросити у медиків ці папери та ознайомитися з їхнім змістом.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page